Fem frågor om liberalism

I en tid då ideologier ifrågasätts, skruvas på och förändras kan det vara viktigt att vi tillsammans pratar om vad t ex liberalism betyder för oss. Vi på Studieförbundet Vuxenskolan erbjuder nu ett nytt studiematerial för att stimulera till samtal om utmaningarna och framtiden för liberalismen.

Christer Nylander har skrivit boken Den besvärliga friheten, som är en uppmaning till liberal vitalisering och förnyelse som utgår från den egna ideologiska kärnan, idén om individens frihet. 

Studiematerialet ”Fem frågor om liberalism” skapar möjlighet att tillsammans fundera kring vad liberalism är och vilka som är de stora möjligheterna och utmaningarna för liberalismen i vår tid. Samtalet utgår ifrån dina egna tankar och erfarenheter, samt boken ”Den besvärliga friheten” .

Materialet kan användas som studiecirkel, som grund för en konferens eller ett kvällsmöte.

Hör Christer Nylander själv tillsammans med Malin Danielsson (L), riksdagsledamot och ledamot i SVs förbundsstyrelse berätta om boken, studiematerialet och varför vi behöver prata om liberalismen.

 

Här hittar du studiematerialet Fem frågor om liberalism

STUDIEPLANEN INNEHÅLLER:

  • Liberalismens grunder - en översikt
  • Introduktion till boken Den besvärliga friheten
  • Samtalsfrågor
  • Övningar
  • Litteraturtips
  • Tips och metoderKontakta SV nära dig för att starta er studiecirkel, då får ni tillgång till manus för cirkelledare och en exklusiv digital presentation av boken och frågestund med Christer Nylander under hösten.