Digital pedagogik

Idag är digitala verktyg, så som datorn, surfplattan och mobilen en naturlig del av vårt samhälle. Teknikutveckling förändrar våra vanor och vårt samhälle hela tiden. Även vårt sätt att lära och de möjligheter som finns kring lärande har förändrats.

Inom folkbildningen blir det allt vanligare att  genomföra cirklar med digitala inslag, där film och andra medier förenklar, t.ex. genom metoden  flipped classroom”.

Via vår lärplattform har vi tillgång till alla filmer från UR Access som passar bra för ändamålet om du inte har egna eller hittar bra filmer på YouTube, Ted-Ed eller liknande.

Man kan välja att genomföra sin cirkel delvis eller helt på distans.
Förutom alla de gratisverktyg som finns att använda för att ses via videomöten, chatt eller i forum har du som cirkelledare möjlighet att använda lärplattformen Learnify som mötesplats för dina cirklar och samlingsplats för material och länkar. Komplettera cirkeln med en videomötesplattform, det finns många gratisalternativ att välja på, och din avdelning står gärna till tjänst med att hjälpa dig att välja. Du kan också läsa om några av dem under "digitala verktyg".

Via Learnify kan man även digitalisera ett helt studiematerial, antingen att användas i en cirkel, eller som en onlinekurs man går igenom på egen hand och sen eventuellt följer upp med en eller flera träffar.

Har du något material du skulle vilja digitalisera?

 • Hör av dig till din avdelning, kontaktuppgifter till våra avdelningar hittar du här

 

 

Relaterade artiklar

 • Digitala verktyg

  Här har vi samlat ett antal verktyg man kan använda för att gå över till digital folkbildning. Om du är...

  Läs mer
 • Cirkelns metodik

  Det är kul att gå i cirkel! Cirkeln metodik bygger på en kollektiv lärprocess där alla deltagare och ledaren...

  Läs mer