Folkbildning med SPF Seniorerna

Livslångt lärande 

SPF Seniorerna är den organisation som Studieförbundet Vuxenskolan har uteslutet störst verksamhet tillsammans med, allt från föreningskunskap, hälsa & livsstil, digital kommunikation/internet, språk, hantverk, dans och musik till kulturprogram i allt mellan mat på äldreboenden till reseskildringar och historia. 

SV erbjuder årligen cirka 100 000 cirklar, kulturarrangemang och andra aktiviteter. SV och SPF Seniorerna utvecklar tillsammans varandras verksamheter.

Nedan kan du läsa mer om våra senaste studiematerial. 

Seniorsurfarna säsong 2

Tisdagen den 9 februari är det premiär för nya säsongen av Seniorsurfarna på UR Play och i SVT1. Deltagarna inga mindre än Siw Malmkvist, Arja Saijonmaa, Carl-Jan Granqvist och Johan Rabaeus. Precis som förra säsongen är Kattis Ahlström vägvisare.

Läs mer här!

Välkommen som cirkelledare!

Cirkelledarintroduktion

Här får du som är cirkelledare i SPF Seniorerna en introduktion i att vara cirkelledare. Gå vidare till introduktionen genom att klicka på " Till introduktionen" nedan.

 

 

 

 

Till introduktionen

Inspirationskatalog

Här hittar du årets inspirationskatalog för er inom SPF Seniorerna som är nyfikna på vad SV kan erbjuda när det gäller att skapa intressanta och inspirerande studiecirklar.

Läs katalogen (PDF)

Tillsammans mot ensamhet

Många äldre upplever ofrivillig ensamhet samtidigt behöver människor ett sammanhang och att känna gemenskap. Detta studiematerial är skapat för att hjälpa föreningen att komma igång med arbetet på ett bra sätt.

 

 

Läs mer

Studiematerial för SPF Seniorerna

 • icon

  Må bra med mat hela livet

  Hälsosamma matvanor är viktigt genom hela livet. Men med stigande ålder blir maten och den fysisk aktivitet ännu viktigare. 

  Läs mer
 • icon

  Tillsammans mot ensamhet

  Vill ni i er förening motverka ofrivillig ensamhet? Gör det med hjälp av studiematerialet Tillsammans mot ensamhet.

  Läs mer
 • icon

  Försök inte lura mig!

  Ett utbildningsmaterial om bedrägerier mot äldre. Materialet består av en mötesledarhandledning en kort och längre rapport om bedrägerier...

  Läs mer
 • Kvinna läser nyheter
  icon

  Bostad

  SPF Seniorerna har tagit fram en bostadsrapport som är en kunskaps- och debattskrift om boende för äldre idag och i framtiden. Till...

  Läs mer
 • Kvinna läser nyheter
  icon

  Vård & omsorg

  SPF Seniorerna har tagit fram en rapport om synen på frågan om äldres vård och omsorg. För att stimulera det lokala engagemanget har...

  Läs mer
 • Fler studiematerial

Föreningsmallar

Allt för att underlätta för er förening. 

Vi har t ex tagit fram en serie mallar med "allt du behöver för ett effektivare föreningsarbete". Ordning och reda helt enkelt.

Ladda ner här

Utvecklingsledare SV

Jens Öst

0738339409

Vill du ha mer information?

Det kan du hitta hos ditt lokala SV.

Till SV Lokalt

SV och föreningar

För frågor om SV och föreningar

info@sv.se 08-587 686 00