Föreningsutveckling

Studieförbundet Vuxenskolan är drivande för att möta föreningslivets behov av bildningsaktiviteter och ledarskap för föreningens och lokala samhällets utveckling. 
Vi finns i hela landet och har en lång tradition av hållbar lokal utveckling.

Här kan du hitta aktuella föreläsningar, videos, material som metoder och mallar som kan vara till hjälp för dig och din förening.

 

Fem frågor om liberalism!

I en tid då ideologier ifrågasätts, skruvas på och förändras kan det vara viktigt att vi tillsammans pratar om vad t ex liberalism betyder för oss. Christer Nylander (L) har skrivit boken Den besvärliga friheten, som är en uppmaning till liberal vitalisering och förnyelse som utgår från den egna ideologiska kärnan, idén om individens frihet. Vi på Studieförbundet Vuxenskolan erbjuder ett studiematerial till boken. Du hittar materialet via länken.

Fem frågor om liberalism!

SVs digitala föreningsakademi

Digitaliseringen av den ideella sfären har gått fort vilket öppnat möjligheter men också medfört en del utmaningar. För att utveckla stödet till de organisationer och föreningar som SV samarbetar med har förbundet i samarbete med Digitala Hubben startat en digital föreningsakademi.

SVs digitala föreningsakademi

Till digitala material, metoder och tips

Vill du forsätta bedriva din verskamhet även i corona-tider? Då ska du läsa mer om våra tips för digitala möten, verktyg och livesändningar.

Du får checklistor, manualer, samt tips på vektyg, appar och metoder som du kan använda.

Tips för digital verksamhet

Föreningsboxen

Här hittar du alla Studieförbundet Vuxenskolans erbjudanden till dig som förening.

I boxen har vi samlat information, utbildningar och verktyg, guider och mallar för dig som är eller vill bli engagerad i föreningslivet i Sverige.

Gå vidare till boxen

Ny valberedningsutbildning

Nu finns ett nytt studiematerial för dig som har valberedningsuppdrag i en ideell förening. Leder du arbetet i en valberedning, titta hit. Här hittar du information om vårt nya material för alla med valberedningsuppdrag. 

Självklart går materialet även att använda på distans.

Läs mer

Lokal föreningsutveckling

Studieförbundet Vuxenskolan är drivande för att möta föreningslivets behov av bildningsaktiviteter och ledarskap för föreningens och det lokala samhällets utveckling.

Vi finns i hela landet och har en lång tradition av hållbar lokal utveckling. Vi kan hjälpa till med allt från administration, kulturarrangemang, lokaler, och studiecirklar.

Alla avdelningar har olika program - kontakta din närmaste avdelning för få veta vad just de kan göra för din förening!

Hitta din avdelning här!

  • Möt Aron Schoug: Att motivera ideella

    Föreläsning: Att motivera ideella (ca 1 tim) Hur kan organisationer förstå och kanalisera ideellt engagemang? Det var en av frågorna vid detta möte arrangerat av Studieförbundet Vuxenskolan. Med: Aron Schoug, författare och doktorand i pedagogik, med flera.