Välkommen till SV Norrbotten

Kurser & föreläsningar

  • Vi är Studieförbundet Vuxenskolan

    Vi vill stolt presentera denna fina film som beskriver vilka vi på Studieförbundet Vuxenskolan är och vad vi brinner för! Med på filmen är två av våra medarbetare från Luleå och Kiruna.

Aktuellt i Norrbotten

Starta studiecirkel

Ditt intresse kan bli en studiecirkel hos oss! Har du exempelvis deltagare, en ledare och ett ämne som passar bra, så hjälper vi gärna till. Genom oss får ni hjälp med bland annat lokaler, studiematerial och kopiering. Dessutom är alla som deltar eller är ledare i verksamhet hos oss försäkrade. Gå gärna in på länken här nedanför och läs mer om hur det går till att starta en studiecirkel!

Läs mer om att starta studiecirkel

Cirkelledarintroduktion

För att säkerställa hög kvalité på vår verksamhet är vår målsättning att alla medarbetare på SV ska vara väl insatta i SVs värdegrund och statens folkbildningsmål.

Du som är ledare för en verksamhet hos oss, ska därför innan kursstart genomföra en obligatorisk introduktionskurs. I den får du lära dig om SV och om folkbildning. Du får också idéer och tips som du kan ha nytta av i din ledarroll.

Kursen är digital och det är viktigt att du genomför den så snart du kan. Därefter får du även möjlighet att delta i vår grundutbildning för cirkelledare.
Tack för att du vill samarbeta med oss och föra folkbildningen vidare!

Delta i utbildningen

Föreningsutveckling

Vi vet att engagemang är avgörande för lokal utveckling. Därför har vi gjort till vår uppgift att inspirera, skapa verktyg och stödfunktioner som ökar möjligheterna att förverkliga idéer och drömmar. Använd vår kompetens, vårt nätverk, vår lokala närvaro och goda lokalkännedom till att göra ert föreningsarbete roligare, effektivare och mer framgångsrikt. SV Norrbotten har lång erfarenhet av folkbildning och kan anpassa och utveckla utbildningar efter din förenings behov.

Läs mer om föreningsutveckling

Rusta och matcha

Rusta och matcha är Arbetsförmedlingens program för dig som är arbetssökande och i behov av stöd och hjälp för att snabbare nå målet – få ett arbete eller börja studera. Vi har genom åren skaffat oss en stor verktygslåda med aktiviteter just för att få fram människors inneboende resurser. Vår individuella matchning uppnår goda resultat, vi hjälper dig framgångsrikt vidare mot målet - ett arbete eller studier.

Läs mer om rusta och matcha