Vi förnyar vår webbplats!

Snart kommer du att få se en helt ny design och förbättrad funktionalitet när vi lanserar vår uppdaterade hemsida. Den nya layouten är både stilren och lättanvänd, vilket kommer göra din surfupplevelse ännu bättre.

Mellan den 16 och 17 april kommer uppdateringen att ske. Observera att övergången till den nya hemsidan kan ta lite tid och att vissa användare fortfarande kommer att se den gamla under denna period. Vi tackar för din förståelse och ser fram emot att presentera den förbättrade webbplatsen för dig.

Aktuellt hos oss i SV

Föreningsutbildningar 2024

I april 2024 startar årets utbildningar i SV:s Föreningsakademi! Utbildningarna vänder sig till dig som är aktiv i en styrelse i en förening som samarbetar med SV. Under 2024 erbjuder vi utbildningar och fördjupningstillfällen för att bidra med kompetens och utveckling inom föreningslivet.

Läs mer här

Krisberedskap och bygdegårdar

I en värld där krig och kriser ofta dominerar nyhetsflödet, är det avgörande att vara förberedd. Bygdegårdarna spelar en central roll i att stärka vårt samhälles beredskap och resiliens. 

Beredskap är nyckeln till att kunna hantera allvarliga händelser, vare sig det är i fredstid eller vid höjd beredskap för krig. Bygdegårdarna spelar en avgörande roll genom att erbjuda resurser som mötesplatser, skydd för olika grupper, matförråd och till och med kunskap genom studiecirklar. 

Kulturhälsa

Ett smörgåsbord av kulturella aktiviteter. Kulturhälsa är ett projekt och en ny studiecirkel inom funktionsrätt i SV Gävleborg. Målgruppen är äldre personer med eller utan kognitiv svikt, samt personer med intellektuell funktionsnedsättning. 

Läs mer här

Vi protesterar mot nedskärningarna!

I regeringens nyligen presenterade budgetproposition för 2024 föreslås drastiska neddragningar inom studieförbundens anslag. Med en minskning om en tredjedel riskerar över 200 000 deltagare att drabbas direkt.
Vi finns i hela landet, i alla kommuner. Vi når dem som är svårast att nå. Den infrastruktur som studieförbunden står för är avgörande för kulturen och civilsamhället.

Nedskärningen kommer att drabba deltagarna i studieförbundens verksamheter hårt. Verksamhet för ofrivilligt ensamma äldre, människor långt från arbetsmarknaden och människor med funktionsnedsättning finansieras i hög grad med statsbidrag. Här riskerar nedskärningarna att slå hårdast.

Läs mer och stöd oss

"Folkbildningen skulle snarare behöva öka verksamheten"

”Samverkan öppnade möjligheter för oss som förening att för det första komma igång och sedan att kunna nå ut och möta våra medlemmar över hela Gävleborgs län”, säger Berith Wiklund, ordförande i Sköldkörtelförbundet i Gävleborg. Det är en ung förening, som SV Gävleborg haft förmånen att samverka med redan från start.

Läs mer här

Du lär, du växer, du förändrar

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan, platsen där möjligheter att lära och växa aldrig tar slut. Upptäck vår breda gemenskap där vi skapar förutsättningar för bildning och personlig utveckling. Vi arbetar för att alla ska ha en självklar plats i vårt demokratiska samhälle genom kunskap och delaktighet.

Vill du vara en del av denna resa?
Läs mer om hur du kan engagera dig och skapa en positiv inverkan.

Läs mer

Flera artiklar och nyheter

 • icon

  Åren går men studiecirkeln och kunskapen består

  Några av deltagarna i studiecirkeln Föränge-Sanna-Vik Byakunskap, är släktingar till de ungdomar som för 100 år sedan startade en lokalförening...

  Läs mer
 • icon

  Studiecirkeln Bevara gårdsnamn

  Hela 660 gårdsnamn på 46 olika kartor är resultatet av cirkelns arbete.

  Läs mer
 • icon

  Bildningsresan 2024

  Ett startskott för dialog och ökat samarbete mellan studieförbunden och kommunerna. Bildningsresan Gävleborg besökte Bollnäs.

  Läs mer
 • icon

  Är du nyfiken på din släkthistoria?

  Att släktforska är att resa bakåt i tiden. ”Det är roligt att träffa andra med samma intresse” säger vår cirkelledare Marianne...

  Läs mer
 • icon

  Utbildning i bemötande och kommunikation

  Agnes Krigh och Camilla Lucchesi från SV Funktionsrätt Gävleborg utbildade kollegor i bemötande och kommunikation.

  Läs mer
 • Läs mer här

Kurser som startar snart