Studie- och kulturverksamhet ger kunskap och nya medlemmar!

Biodlarnas (Sveriges Biodlares Riksförbunds, SBR) idéer och vision blir verklighet genom att verksamheten i lokala biodlarföreningar, på distrikts- och förbundsnivå ständigt utvecklas, förbättras och förnyas.

Intresset för biodling är stort och det är bland annat i studiecirklarna för nybörjare som Biodlarna får nya medlemmar. Där får deltagarna sina första kunskaper och färdigheter i biodlingens fascinerande värld.

Men etablerade biodlare, både småskaliga och näringsbiodlare, och styrelseaktiva och andra förtroendevalda behöver också erbjudas nya kunskaper i studiecirklar, föreläsningar och kurser. Som biodlare blir man aldrig fullärd - det gäller att vara lyhörd och nyfiken för att öka sina kunskaper och färdigheter i ämnen som är intressanta.

Studieförbundet Vuxenskolan, SV, är den naturliga och självklara samarbetspartnern för att utveckla verksamheten i föreningar och distrikt. Studie- och kulturverksamhet som genomförs tillsammans med SV skapar resurser som går tillbaka till Biodlarna på alla nivåer. Här hittar du kontaktuppgifter till SV:s kontaktpersoner till Biodlarnas distriktsförbund.

På denna sida kan du ta del av Biodlarnas utbildningskupas olika delar med nyheter, information och länkar. Är du intresserad av föreningskunskap och föreningsutveckling hittar du SV:s Digitala föreningsbox här.

Uppdaterad 2023-09-27/LGA

Drottningodling - steg för steg

Boken och studiematerialet Drottningodling - steg för steg guidar dig igenom de olika momenten för att få fram nya drottningar. Syftet med studiematerialet är att lära biodlaren hur man kan få fram de bästa tänkbara drottningarna och är tänkt att vara ett underlag till en praktisk studiecirkel eller kurs i drottningodling.

Beställ boken i Biodlarnas butik

Lär dig mer om bin & biodling

 • icon

  Utbildnings- och allmänna kupan

  Som biodlare blir du aldrig fullärd! Du kan alltid lära dig mer – på egen hand eller tillsammans med andra. Här hittar du information...

  Läs mer
 • icon

  Föreningskupan

  Du som är aktiv i en styrelse och/eller förtroendevald på annat sätt i en biodlarförening eller ett biodlardistrikt...

  Läs mer
 • icon

  Cirkelledarkupan

  Här hittar du som är cirkel- och kursledare metoder, verktyg och inspiration om vuxnas lärande, folkbildning och om olika ämnesområden....

  Läs mer
 • icon

  Hälsa och hudvård från bikupan

  Boken Hälsa och hudvård från bikupan är en handbok för dig som vill lära dig mer om råvaror från bikupan och hur de kan användas till...

  Läs mer
 • Läs mer...

Nationell kontaktperson

Lars-Göran Abrahamsson

0739-61 02 43

Vill du ha mer information?

Det kan du hitta hos ditt lokala SV.

Till SV Lokalt

SV och föreningar

För frågor om SV och föreningar

info@sv.se 08-587 686 00